Dash Film este o companie de producție film, conținut video și new media, înființată în anul 2012. Misiunea noastră este realizarea unei legături puternice între pasiunea pentru cinematografie și poveștile care devin realitate, creând filme și experiențe vizuale cu un impact puternic asupra spectatorilor.
Portofoliul nostru include variate producții cinematografice (filme de scurtmetraj, film documentar, videoclipuri, reclame, filme de prezentare). Cel mai recent proiect în care Dash Film a fost implicată cu toate resursele este un proiect vizual, dezvoltat pe mai multe direcții, care ilustrează istoria locuirii în București, începând cu primii ani ai secolului XX – perioadă în care s-au construit primele parcelări locative destinate claselor sociale defavorizate. În 2020 am realizat, în parteneriat cu Asociația Studio Zona, un serial compus din 10 episoade de scurtmetraj documentar care descriu istoria a 10 parcelări locative din București: „Dincolo de Centru. Jurnal al unei societăți”. Tot în 2020 am participat în calitate de coproducători la turnarea filmului „Un Flamingo Alb” în regia lui Dragoș Hanciu, iar în anul 2019, activitatea principală a companiei a fost centrată pe dezvoltarea a două scenarii de lungmetraj.
Asociația Studio Zona a fost înființată în anul 2016 de cercetători de la Facultatea de Istorie a Universității București și de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”. Direcțiile de cercetare se concentrează pe istoria urbană și culturală, în special cea a Bucureștiului și a aspectelor complementare, politice și sociale, din secolul XX. Studio Zona urmărește să dezvolte cercetarea către contextul social și politic al vieții urbane și să revadă aspecte ignorate ale dinamicii urbane; investighează evoluția arhitecturii și a urbanismului, la intersecția dintre memorie, uitare și reprezentare. În martie 2021 a lansat o campanie de crowdfunding pentru strângerea fondurilor necesare tipăririi de noi cărți, care a atras 223 de susținători unici, care au donat suma de 24163 RON, iar prezența la lansarea primei cărți a fost de peste 400 de persoane. Cu sprijinul OAR, din 2016 până azi SZ a derulat 7 proiecte (editare de cărți, broșuri, realizarea site-ului și a celor două expoziții): 2016 – proiectul Parcelări Istorice și Comunități de Vecinătate; 2017 – proiectul Parcelări Istorice și Comunități de Vecinătate; 2018 – Proiectul Casa Construcțiilor – broșuri și expoziție; 2019 – Cartea Idealul locuirii bucureștene și site-ul parcelări-istorice.asz.ro; 2020 – site-ul Stadion de Cartier și cartea Vatra Luminoasă; 2021 – proiect Parcelări muncitorești și cartea Istoria cartierului Ferentari.
Rusticity ehf. este compania artistului video islandez Gilles Tasse și din anul 2016 a activat în domeniul cultural din Islanda și Franța cu proiecte de film și aplicații – lungmetrajul Tro Fanch, în selecția LIM și Cross – Channel film Lamb și scurtmetrajul Middle of Nowhere; platforma cloud Ocusky pentru simularea luminii solare în artele vizuale, Ísland áður fyrr – muzeu online cu imagini de arhivă din Islanda și aplicațiile web Lamb, AppFengur și PetFit.